Podijeli objavu

Crvena zvezda je sve popratila galerijom na Facebooku uz komentar ‘Marakana sada ima još jednu atrakciju’.

Dan uoči utakmice protiv švicarske ekipe Young Boys, koja odlučuje o tome tko će u Ligu prvaka, navijači Crvene zvezde postavili su podno tribina stadiona “Rajko Mitić” – tenk.

“Poznat je slogan navijača da je proradila Zvezdina mašina, a sada će tenk ispred severne tribine i simbolizovati taj poklič. Severna armija je jača za borbeno vozilo”, objavljeno je na forumu Zvezdinih navijača, Red Star Belgrade.

Neki su srbijanski mediji naveli kako je riječ o “starom zaplenjenom tenku iz Vukovara”, na što su burno reagirali hrvatski mediji.

“Navijači Zvezde, koji na udarnom mjestu svoje tribine ističu srpsku zastavu sa ćiriličnim natpisom ‘Vukovar’, nastavljaju slaviti simbole srpske agresije na okolne države. Jer kao što pokazuje fotografija, tenk iz Vukovara bit će u neposrednom susjedstvu velikog murala generalske ‘šapke’ ratnog zločinca Ratka Mladića. Delije su u čast vojnog zapovjednika čiji se krvavi trag proteže od Škabrnje do Srebrenice pored jednog od ulaza na sjevernu tribinu Zvezdinog stadiona nacrtali kapu kakvu je nosio zapovjednik vojske Srba iz BiH”, napisao je Index.

Prema tom portalu, “skandalozno je da je postavljanje tenka na ulaz na stadion Crvena zvezda popratila galerijom na Facebooku uz komentar ‘Marakana sada ima još jednu atrakciju'”.

Prije dvije godine tenk na transparentu

Sportske novosti postavljaju pitanje otkud da je tenk “zaplijenjen u Vukovaru”, te konstatira kako bi se “prije reklo da je vjerojatno srpski, jedan od rijetkih koji je preživio Trpinjsku cestu”.

Zagrebački sportskii dnevnik podsjeća kako je i “prije dvije godine na košarkaškoj utakmici Crvene zvezde na tribinama dominirao tenk koji se ‘slučajno’ našao baš iznad transparenta Vukovar napisan ćirilicom”.

“U Zvezdi su se oglasili priopćenjem u kojem su napisali da je tenk dio kulturne baštine, a nikako aludiranje na Vukovar”, prenose Sportske novosti.

“Kako god, navijači Crvene zvezde, ali i sam klub očito nastavljaju slaviti srpsku agresiju na Hrvatsku i Vukovar. I to bez srama”, zaključuje taj sportski list.

Izvor: Agencije

Podijeli objavu