Podijeli objavu

Dva protupožarna aviona Canadair CL-415 od jutros ponovno sudjeluju u gašenju požarišta pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina

Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u utorak, 27. kolovoza 2019. godine u jutarnjim satima u akciju gašenja požara pokraj mjesta Mokro Polje kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji.

Riječ je o požarištu u kojemu je jučer sudjelovalo ukupno sedam protupožarnih aviona i pri čemu je ostvareno oko 13 sati naleta te izbačeno oko 230 tona vode.

Kapetan posade Canadaira i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej koji je i jučer sudjelovao u gašenju požara rekao je kako je riječ o požarištu s dva kraka na brdu Kom.

„Odmah po dolasku djelovali smo na gornjem dijelu požarišta gdje smo zaustavili njegovo širenje, a u nastavku gašenja koncentrirali smo se i na prednji dio. Do mraka smo uspjeli djelomično lokalizirati požar, no riječ je o nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te je vjetar ponovno doprinio razvoju požarišta. Od jutra smo ponovno angažirani i vjerujem kako ćemo danas u potpunosti požar staviti pod nadzor vatrogasaca“, iznio je bojnik Kučej.

Podijeli objavu