Podijeli objavu

Predstavnici Sindikata vozača, te autobusno javnolinijskih prijevoznika  sastali su se s resornim ministrom Olegom Butkovićem tražeći bolji položaj vozača u javnolinijskom prijevozu, povećanje plaća te izradu granskog kolektivnog ugovora.

U petak su održali štrajk upozorenja, tražeći bolji položaj vozača u javnolinijskom prijevozu, povećanje plaća te izradu granskog kolektivnog ugovora.

Predsjednik Sindikata prometa i veza Hrvatske Stjepan Lisičak izjavio je kako su pokušali urgirati kod ministra prometa Olega Butkovića da “nešto promijeni” ili da Hrvatska napokon dobije ugovor o javnim uslugama.

– Htjeli smo potaknuti Ministarstvo da razgovara o problemima javnolinijskih prijevoznika, gdje su naši zaposlenici mizerno plaćeni. Mi smo tražili da se to tržište riješi. Ali ako smatra Vlada i ministarstvo da ne treba taj javnolinijski prijevoz neka kaže, ne treba te linije i onda će se one ukinuti – rekao je Lisičak.

Sindikati su Ministarstvo prometa i premijera Andreja Plenkovića opetovano dopisima upozoravali na loš položaj vozača u javnom linijskom prijevozu, a traže povećanje plaća, to jest izradu granskog kolektivnog ugovora.

Jedan od zahtjeva, kako kaže Lisičak “koji Vladu ne košta ništa”, jest da vozači dobiju status službene osobe. Na taj bi se način vozače osiguralo od verbalnog i fizičkog nasilja na radnom mjestu, za koje sindikalisti kažu da vozači “trpe puno više batina s puno većim posljedicama”.

Ako ne dođe do dogovora sindikati nastavljaju s prethodnim planom organizacije velikog štrajka za prvi dan škole, 9. rujna, kada će im se pridružiti svi javnolinijski prijevoznici u većim gradovima, pa tako i javni gradski prijevoznici, poput primjerice i Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET).

– Rezultati tih sastanaka će odlučiti da li ćemo mi povući odluku ili ne, ona i dalje stoji i 9. rujna je zaista štrajk ukoliko ne bude vidljivih pomaka, ovo je sve na bazi priča, razgovora dogovora, da se uđe u srž problematike, međutim ništa konkretno nije doneseno – rekao je nakon sastanka Anto Jelić, Sindikat vozača i prometnih radnika Hrvatske.

Javnolinijski prijevoznici vezani su za javna financiranja, stoga je čak 95 posto linija nerentabilno te samo mali broj prijevoznika još može opstati. Primjerice, jedan je od zahtjeva sindikata koji se tiče ugovora o javnim uslugama jest da javni prijevoznici budu plaćeni po prijeđenom kilometru vožnje, a ne broju putnika.

Predsjednik Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika Hrvoje Meštrović je naglasio kako i dalje očekuje sastanak s predsjednikom Vlade jer, kako kaže, u rješavanju problema treba se uključiti cijela Vlada.

– Nama pod hitno trebaju interventne mjere, križni stožer, budžet, da se uspije sve ovo izrealizirati jer danas nije lako odlučiti koja ta dva građanina neće imati prijevoz, tko će to odlučiti predsjednik Vlade, župan, načelnik općine, ja ne znam čija je to odgovornost – kazao je Meštrović.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u utorak, nakon sastanka sa sindikatima vozača javnolinijskog prijevoza, kako podržava njihov zahtjev da vozači postanu službene osobe, ali u vezi povećanja plaća mora sjesti za stol s predstavnicima županija.

Butković: Podržavam vozače kao službene osobe, o povećanju plaća sa županijama

– Ministarstvo im daje podršku u potražnji statusa službene osobe. Što se ostalih pitanja tiče, tu trebamo sjesti za stol sa Zajednicom županija, koje su po zakonu nosioci cijele te priče, i vidjet kako će se to operativno odraditi, poručio je Butković.

Sindikati vozača autobusa traže sklapanje granskog kolektivnog ugovora koji bi im osigurao povećanje plaća za 10 posto, u protivnom prijete organiziranjem štrajka 9. rujna, na dan početka nove školske godine.

Na pitanje koriste li poslodavci u prijevozu sindikate kao sredstvo pritiska na Vladu odgovorio je kako to ne bi bilo dobro jer sindikati moraju biti neovisni u borbi za svoja prava.

– Ne može Vlada povećati plaće privatnicima, model javne usluge koji stoji u zakonu moramo početi provoditi, naglasio je Butković dodavši kako u postojećem sustavu postoji “dosta nereda”.

Njegova je procjena da neće biti potrebno još sredstava za subvencioniranje, a županije moraju dostaviti svoje mreže linija, kako bi se utvrdila stvarna potreba i kilometraža prijevoznika na javnim linijama, navodi Hrt.hr.

Ministar je pritom opovrgnuo navode sindikata da je tek jučer zatražio od županija potvrdu o linijama na kojima će se voziti.

– Tražili smo to već nekoliko puta ranije, a neki su podaci već pristigli, kaže Butković.

Podijeli objavu