Podijeli objavu

Osim vladajućih, koji su jučer održali i sastanak na tu temu te dijela oporbe, na izjave Milorada Pupovca reagirala je i Hrvatska biskupska konferencija, javlja N1. Naime, Pupovac je u intervjuu rekao kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti, jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo. U intervjuu tvrdi kako u tome ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.

Unošenje nemira

“Hrvatska biskupska konferencija odlučno odbacuje neistine i manipulativne tvrdnje koje je o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i hrvatskim biskupima ovih dana izrekao u medijima doktor Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke. Njegove izjave unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje”, stoji u priopćenju HBK.

‘Čovjek je Božje stvorenje’

Biskupi dodaju kako i ovom prigodom prema evanđeoskim načelima osuđuju svaki oblik nasilja te pozivaju vjernike i ljude dobre volje da se još više zauzmu za skladan život i mir građana kroz svoje djelovanje na političkoj i drugim razinama, prenosi Danas.hr.

“Neka uvijek imaju na pameti da je svaki čovjek Božje stvorenje i slika te da iz toga proizlazi njegovo izvorno dostojanstvo”, priopćili su biskupi.

Podijeli objavu