Podijeli objavu

Oko 22.000 građana sudjelovalo je u gađanju rajčicom u povodu održavanja 74. festivala “La Tomatina” u mjestu Bunol na području Valencije, na istoku Španjolske.

Za ovu svrhu osigurano je 145.000 kilograma rajčica koji je ponovno letio u zrak kao dio zabave među mladima, koja je danas veliki događaj koji doprinosi turizmu Španjolske.

Obučeni u udobnu odjeću i sa zaštitom na očima nitko od prisutnih u ovom gradu nije želio propustiti ovogodišnju zabavu na ulicama ovog malog španjolskog mjesta.

Tisuće kilograma rajčica, dopremljenih u sedam kamiona, podijeljeno je tisuće ljudi koji su stigli iz različitih dijelova svijeta.

Nakon “rata rajčicom” ulice su bile u potpunosti crvene.

U posljednjih nekoliko godina ulazak na “La Tomatinu” nije besplatan i za ekonomiju Bunola, u kojem živi oko 9.500 stanovnika, ovo je jako važan prihod.

Festival “La Tomatina” službeno je počeo 1945. godine prošlog stoljeća. I tada se u Bunolu održavao festival, no tu nije bilo gađanja rajčicom ni bilo čim drugim. Jedan od prisutnih, iznerviran, počeo je šutati sve na što bi naišao. Tako je srušio i tezgu sa povrćem, a onda je nastao opći metež i svi su se gađali povrćem. Situacija se smirila tek nakon intervencije policije. Narednih godina posjetitelji festivala su počeli donositi rajčicu iz svojih domova, piše Trt.net.tr.

Od 2013. godine ograničen je i broj ulaznica na ovaj Festival.

Podijeli objavu