Podijeli objavu

Obitelj 18-godišnjeg Kristijana Vukasovića, koji je u utorak pokopan kod Omiša nakon što je pod još nerazjašnjenim okolnostima prije nekoliko dana umro u splitskoj bolnici u koju je početkom kolovoza doveden iz splitskog istražnog zatvora, najavljuje da će podnijeti tužbu protiv države.

 Prema pisanju medija, Vukasović je u istražnom zatvoru završio nakon što je u travnju osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja požara u kojima je izgorjelo pet maslina, par stabala i dva hektara trave, a policiji se sam prijavio.

Navode i da je bio dijete s posebnim potrebama, pa mu je HZZO 2018. zbog tjelesnih i mentalnih oštećenja utvrdio teži invaliditet, a vještačenjem je utvrđena potreba za cjelodnevnu pomoć i njegu.

Utvrđeno je i da boluje od poremećaja piromanije zbog čega se s 12 godina psihijatrijski liječio, a sudski je vještak procijenio da je prilikom paljenja požara bio bitno smanjeno ubrojiv.

Unatoč tomu, Vukasović je zbog izazivanja posljednjeg požara procesuiran u redovnom postupku, u kojem mu se sudilo kao zdravoj osobi.

Za vrijeme boravka u zatvoru bio u jako teškom psihičkom stanju, zbog čega je u par navrata prebačen u zagrebačku zatvorsku bolnicu. Tamo mu je, kako pišu mediji, dijagnosticiran suicidalni poriv, ali je usprkos tome vraćen u zatvorsku ćeliju na splitskim Bilicama, piše Hina.

Nedugo nakon toga mladić je iz zatvora u komi prebačen u KBC Split, gdje je i umro, a njegov otac je najavio da će tužiti državu kako bi saznao što se uistinu dogodilo njegovu sinu.

Podijeli objavu