Podijeli objavu

Marinko Čavara, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 kako neće biti obilježavanja ”24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara” te da ”nema pojma tko je to najavio”.

”Nemam pojma tko je to najavio. To su spinovi koji se pokušavaju ubacivati i zamagliti postojeća situacija. Nađite odluku i jednog tijela koje je reklo da će biti tamo. Ne postoji apsolutno”, rekao je Čavara previdjevši usvajanje Inicijative na 10. Skupštini Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ.

Informacija o usvojenoj inicijativi početkom srpnja objavljena je na službenim stranicama Hrvatske demokratske zajednice.

Iz Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ-a za Bljesak.info nisu htjeli komentirati ni najavljenu manifestaciju niti Čavarinu izjavu. ”Ne želimo davati informacije. Ne želimo se u to uključivati”, kratko su poručili iz Livna.

Podsjetimo, najava HDZ-a o organizaciji ovog događaja izazvala je brojne reakcije političkih dužnosnika u zemlji. Reagirao je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručivši da je spreman ”biti dio onih koji će fizički braniti da to bude i da obilježavaju taj dan na taj način”.

Dodik je, potom, razgovarao sa načelnicima općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar o položaju Srba u općinama i najavljenoj proslavi.

 

Podijeli objavu