Podijeli objavu

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc u srijedu je odredila jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru za 10 osoba osumnjičenih za udruživanje radi krijumčarenja stranaca, temeljem prijedloga USKOK-a.

Šestero je uhićeno i ispitano, a četvero je nedostupno hrvatskom pravosuđu, doznaje se na Županijskom sudu u Rijeci.

USKOK je otvorio istragu protiv 11 hrvatskih i dva kosovska državljana, sumnjičeći ih da su tako zaradili najmanje 700.000 kuna.

Članove skupine tereti se da su se udružili u prosincu 2018. na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije.

“U cilju realizacije dogovorenog, prvookrivljeni je sa zasad nepoznatim osobama organizirao nedozvoljeno prebacivanje većeg broja stranaca u Hrvatsku preko državne granice s BiH, i to za iznos od najmanje 1000 eura po osobi”, izvijestio je USKOK.

U svrhu daljnjeg nedozvoljenog transfera do slovenske granice dio okrivljenika preuzimao je strance u vlastite ili iznajmljene automobile, dok je drugi dio okrivljenih svojim vozilima sudjelovao u prijevozu kao prethodnica, radi izviđanja policijskih ophodnji na ruti kretanja, navodi Direktno.hr.

Tako su, smatra USKOK, omogućili nedozvoljeno kretanje po teritoriju Hrvatske najmanje 96 stranih državljana, kao i njihov transfer do državne granice sa Slovenijom.

Podijeli objavu