Podijeli objavu

Siniša Čuturić uhapšen je u Zvorniku na osnovu međunarodne potjernice, koja je za njim raspisana zbog sumnje da je dio velike kriminalne grupe osumnjičene da je prokrijumčarila kokain vrijedan 18 miliona eura iz Urugvaja u Švajcarsku.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je za portal Srpska.info da je za Čuturićem međunarodnu potjernicu raspisao Interpol Zagreb. “Nakon hapšenja osumnjičeni je predat u nadležnost Suda BiH”, kazao je Bobar.

Prema nezvaničnim informacijama, Siniša je brat Nevenke Čuturić, koja je u julu uhapšena sa još jednom osobom, zbog sumnji da su prenosili novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu Majkl Doković (60).

Ta grupa se tereti da za šverc čak 600 kilograma kokaina vrijednog 18 miliona eura iz Urugvaja u Švajcarsku.

Nevenka Čuturić, za koju se pretpostavlja da je Dokovićeva djevojka, uhapšena je 13. jula, a dva dana nakon toga određen joj je pritvor. Tada je raspisana i potjernica za njenim bratom.

O kriminalnim aktivnostima ovog klana istrage se vode u nekoliko zemalja, između ostalog u Švajcarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Hongkongu i Srbiji. Na čelu klana je Doković, koji je nebrojeno puta mijenjao identitet.

On je u junu ove godine uhapšen u švajcarskom gradu Bazelu nakon što je čarter letom iz Urugvaja prokrijumčario 600 kilograma kokaina. Doković i dvojica saradnika, među kojima je bio i pilot, uhapšeni su u jednoj garaži dok su pretovarali drogu.

Pažnja istražitelja je usmjerena ka Dokoviću nakon što je prošle godine na graničnom prelazu Bregane između Slovenije i Hrvatske, zaustavljen mercedes u kome su bili njegova djevojka Nevenka Čuturić i njen brat Siniša.

U automobilu brata i sestre koji su iz Antverpena u Belgiji krenuli ka Srbiji policija je našla više od milion eura.

Novac je oduzet, a protiv Čuturića je podneta prekršajna prijava. Pušteni su na slobodu, ali su ih istražitelji ubrzo povezali sa Dokovićem.

Beta

Podijeli objavu