Podijeli objavu

U policijskom pritvoru završio je 31-godišnjak osumnjičen da je podmetnuo 2,5 kilograma plastičnog eksploziva u BMW tvrtke višestrukog hrvatskog prvaka u kick boxingu Ivice Ivića.

Policija je u četvrtak izvijestila da je osumnjičeni uhićen i pritvoren nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja te da je kazneno prijavljen za prijetnju i nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

“Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja 2019. godine došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba”, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Policija tvrdi da je 31-godišnjak ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više automobila te u prtljažnik BMW-a u vlasništvu Ivićeve tvrtke, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje od 2,5 kilograma plastičnog eksploziva.

“Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge”, kažu u policiji.

Nakon što je u automobilu pronašao eksploziv Ivić je ranije medijima kazao kako vjeruje da je riječ o pokušaju atentata. Rekao je i da je uvjeren da “odmazdu” potpisuju iste osobe koje su naručile ubojstvo njegova brata Stipana Ivića 2017. u Španskom, a za što je na 10 godina zatvora osuđen Mirko Marić.

AUTOR:

Podijeli objavu