Podijeli objavu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas se ispričao zbog seksističkog napada na novinarku N1 Televizije Mateu Dominiković. Ispriku je uputio tijekom posjeta Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga, javlja HRT.

“Svima onima koji su to izvukli iz konteksta i tumače na svoj način – što se babi htilo, to se babi snilo, ispričavam se. Jesmo li se dogovorili, ispričavam se svima onima. Da nema vas, mene ne bi bilo, ja neću protiv sebe. Bez vas ja bih bio mali šepavi mrav. Prema tome, moja isprika”, kazao je Bandić.

KAMPANJA HND-A I SNH

Podsjetimo, njegov posljednji seksistički ispad zabilježen je prije nekoliko dana u trenutku kada mu je novinarka Matea Dominiković postavila pitanje vezano uz GUP i još neke teme. Tada joj je Bandić umjesto odgovora na pitanja odgovorio uvredom. “Da vi znate kako vi mene rajcate”, kazao je.

Inače Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo danas su zbog tog događaja pokrenuli zajedničku kampanju “Samo odgovorite na pitanje” zbog, kako navode, učestalog vrijeđanja novinarki i novinara koje prakticiraju političari izbjegavajući odgovore na novinarska pitanja. U sklopu kampanje novinari će na reverima bedž nositi bedž “samo nam odgovorite na pitanje”.

Zbog učestalog vrijeđanja novinarki i novinara, koje prakticiraju političari izbjegavajući odgovore na novinarska…

Gepostet von Hrvatsko novinarsko društvo am Freitag, 30. August 2019

Podijeli objavu