Podijeli objavu

Motoristi ovog vikenda ipak neće blokirati granične prijelaze i prometnice, budući da je Ministarstvo prometa pristalo na njihove zahtjeve.

Ministarstvo im je obećalo postaviti dodatne zaštitne ograde te na cestama primijeniti boje koje su otporne na proklizavanje guma. Manju cestarinu, u vrijeme sezone, motoristi nisu izborili.

Kako se turistička sezona bliži kraju, diljem Hrvatske i u subotu ima gužvi, prenosi Dnevnik.hr. Na graničnom prijelazu Macelj za prelazak se čeka po pola sata, a jutro je obilježilo i nekoliko lakših prometnih nesreća.

Podsjetimo, oko 4000 motociklista trebalo je ovog vikenda blokirati brojne naplatne postaje, granične prijelaze i trajektne luke jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi ministru prometa Olegu Butkoviću o povećanju sigurnosti motociklista, najavila je u utorak udruga Karavana za život – bikeri na cesti.

Bajkeri tvrde kako je ministar Butković izjavio kako su oni “marginalna skupina koja šteti svojoj zemlji”, a da je pritom zaboravio kako su upravo bajkeri, kao branitelji, obranili državu i predali je u ruke političara koji je “sustavno uništavaju nebuloznim rješenjima”.

Podijeli objavu