Podijeli objavu

Osam kajakaša u Dubrovačkom arhipelagu, sedam Norvežana i jedan Hrvat, spašeno je iz jakog nevremena u ponedjeljak u akciji u kojoj su sudjelovali službenici dubrovačke lučke kapetanije i pomorske policije u koordinaciji s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Poziv pogibelji u Dubrovačkoj kapetaniji primljen je 9. rujna u 12:10 posredstvom službe Hitne medicinske pomoći Dubrovnik, čiji su djelatnici netom prije zaprimili poziv osam kajakaša koji su se našli u jakom nevremenu s vanjske strane otoka Šipana.

Nedugo potom službenici pomorske policije uočili su kajakaše na pola puta između rta Prtuše i prolaza Harpoti te su iz mora spasili pet kajakaša, dok su službenici lučke kapetanije spasili troje kajakaša. Nakon toga prevezli su ih u Šipansku Luku, gdje su ih preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Većina brodolomaca su Norvežani, a jedan je hrvatski državljanin koji je vodio skupinu kajakaša, javlja Hina. Među spašenim brodolomcima samo je jedan Norvežanin trebao medicinsku pomoć, s obzirom na manje ozljede po tijelu.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik po okončanju spasilačke aktivnosti nastavili su očevid kako bi se utvrdio uzrok pomorske nesreće.

Podijeli objavu

Odgovori