Podijeli objavu

Uplakani dječak čija je slika prvog dana škole jučer obišla zemlju dobit će osobnog asistenta.

Hrvoje Kozmus, otac dječaka s posebnim potrebama koji je krenuo u prvi razred osnovne škole Bogoslav Šulek u Slavonskom Brodu, na Facebooku je objavio fotografiju sina koji je sjedio sam ispred škole jer nije imao pomoćnika.

U utorak poslijepodne priopćenjem su se oglasili iz uprave Slavonskog Broda i rekli kako će dječak od sutra dobiti osobnog asistenta, prenosi Index.hr.

Na inicijativu Grada Slavonskog Broda dječak prvog razreda Osnovne škole Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, od sutra dobiva svog osobnog asistenta.

Naime, potaknut informacijom ravnateljice OŠ Hugo Badalić o izostanku s nastave dvije sestre kojima je za školsku godinu 2019./2020. dodijeljen pomoćnik u nastavi, a za koje su postojale opravdane indicije da su s obitelji odselile iz Hrvatske, Grad Slavonski Brod odmah je poduzeo sve kako bi utvrdio realno stanje, imajući u vidu slučaj dječaka koji je posljednja dva dana privukao pozornost javnosti.

Dječak asistenta dobio tek nakon pritiska medija

Nakon što je od strane ravnateljice OŠ Hugo Badalić provjereno da je obitelj odselila iz Slavonskog Broda, nastojeći izaći u susret dječaku prvog razreda OŠ Bogoslav Šulek koji je pomoćnika u nastavi trebao dijeliti s još dvoje djece, Grad Slavonski Brod promptno je kontaktirao Ministarstvo znanosti i obrazovanja te ih obavijestio o novonastalim okolnostima uz molbu da se pomoćnik preusmjeri dječaku u Osnovnoj školi Bogoslav Šulek.

Zahvaljujući inicijativi Grada Slavonskog Broda te brzoj reakciji resornog Ministarstva koje je prepoznalo ovu priliku, dječaku je dodijeljen osobni pomoćnik u nastavi koji će mu već od sutra pomagati u svakodnevnim školskim obvezama, stoji u priopćenju poslanom medijima.

Iznimno nam je drago što smo uspjeli izaći u susret dječaku čija nas je priča sve dirnula. Zahvaljujem ravnateljici što nam je skrenula pozornost na ovu priliku, ali i Ministarstvu koje je brzom reakcijom odobrilo naš prijedlog, izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

No, postavlja se pitanje što bi se dogodilo da cijela priča nije završila u medijima te da s te strane nije izvršen pritisak i koliko ima ovakvih slučajeva koji nisu završili u medijima.

Podijeli objavu

Odgovori