Podijeli objavu

Predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH Mujo Aganović potvrdio je medijima da je pozvan na policijsko salušanje jer je javno prijetio Ericu Nelsonu, američkom veleposlaniku u toj zemlji, negodujući zbog njegove potpore Povorci ponosa kojom su prvi put u Bosni i Hercegovini promovirana prava LGBT osoba.

Gay pride nazvao je teroriziranjem građana

Kao jedan od govornika na Danu tradicionalne obitelji održane uoči Parade u organizaciji konzervativne i vjerske udruge, Aganović je Povorku ponosa nazvao “teroriziranjem građana”.

“Javno paradirati, provocirati i terorizirati građane nitko nema pravo, čak ni američki veleposlanik sa zastavom duginih boja na američkom veleposlanstvu”, kazao je protekle subote Aganović.

Veleposlaniku Nelsonu poručio je da je gost u njegovoj zemlji u kojoj je on “domaćin”.

Danas je Aganović rekao da je u policiji ispitan zbog sumnje da je svojim govorom poticao na nasilje te je poručio da i sada stoji iza svake riječi koju je izgovorio.

“Spominjanje američkog veleposlanika u mom govoru moje je pravo onoliko koliko je njegovo pravo da on u mojoj državi svoje osobno seksualno opredjeljenje demonstrira i nameće za tri milijuna građana ove države i da koristi svoj diplomatski status i on i svi drugi”, kazao je Aganović za portal Faktor.

Uz američkog veleposlanika Nelsona, koji je deklarirani homoseksualac, potporu sarajevskoj Povorci ponosa dali su gotovo svi diplomatski predstavnici utjecajnih država akreditirani u BiH, a britanski, francuski i talijanski veleposlanici osobno su sudjelovali u toj manifestaciji.

Sedamnaest veleposlanstava te Delegacija EU u BiH i misija Ujedinjenih naroda u toj zemlji naknadno su se oglasili zajedničkom izjavom kojom su pozdravili održavanje Povorke ponosa.

Aganović: To je parada srama

“Stanovnici Bosne i Hercegovine udružili su se i odbacili strah i mržnju i umjesto toga pokazali svijetu da je BiH doista otvorena i tolerantna zemlja koja poštuje prava svih pojedinaca”, navodi se u zajedničkoj izjavi u kojoj je vlastima u BiH upućen i poziv da sada zakonom zajamče prava na buduća slična okupljanja.

Stajalište Aganovića je da su svi oni zajedno s ostalih tri tisuće sudionika povorke zapravo promovirali “paradu srama” i vrijeđali Allaha.

“To nećemo dopustiti”, zaprijetio je Aganović i dodao da njemu čestitke sa Zapade ne trebaju jer se on srami zbog činjenice da je u Sarajevu održana Povorka ponosa.

Kazao je i da cijeni sve ono što bilo koja država na svijetu, pa i SAD ili Velika Britanija čine kako bi BiH postala građanska država no da su zahtjevi gay populacije zapravo “iživljavanje nad ljudskim pravima”.

Izvor: Index.hr

Podijeli objavu

Odgovori