Podijeli objavu

Nakon što su ženu izvukli doznali su da je riječ o 79-godišnjoj ženi iz Austrije koja je krenula plivati na plaži Zlatni rat

Koliko se ponekad opasno kupati u moru, osobito kada puše jugo, pokazuje najnoviji slučaj kupačice kod Zlatnog rata na Braču. Naime, turistički brod “Desire” iz Krila Jasenice plovio je iz Splita prema popularnoj bolskoj plaži kada su u moru zamijetili stariju žensku osobu. Žena je plutala na otvorenom moru te se jedva mogla pomaknuti.

“Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku”, priča kapetan Desirea Jakov Cepernić za portal Dalmacija danas.

Nije mogla protiv valova

Gospođi je posada broda dobacila kolut za spašavanje, a kapetan za Dalmacija danas prepričava da se žena od straha jedva uhvatila. Nakon što su ženu izvukli doznali su da je riječ o 79-godišnjoj ženi iz Austrije koja je krenula plivati na plaži Zlatni rat. Zbog juga su nastale struje koje su je povukle u otvoreno more. Austrijanka nije imala snage za suprotstavljanje valovima pa je legla na leđa s nadom da će je netko vidjeti.

Posada broda o slučaju je izvijestila supetarsku policiju te je pozvala hitnu pomoć. Gospođu su prevezli u luku Bol gdje je pregledana, no odbila je ići u supetarsku bolnicu. Kapetan Cepernić kaže da je 79-godišnjakinja vraćena u svoj hotel, a kapetan upozorava plivače da bi trebali obratiti pozornost na vremensku prognozu kao i na svoje mogućnosti.

Podijeli objavu

Odgovori