Podijeli objavu

Otac David Rutherford (47) iz Blairgowrieja u Škotskoj zgrozio se kada je vidio što je njegovu sinu posluženo za ručak u lokalnoj srednjoj školi.

“Bi li itko od vas ovo pojeo?”, upitao je otac na Facebooku svoje prijatelje uz fotografiju pljeskavice neobične sive boje koja se nalazila između dvaju komada kruha.

“Izgubili smo svu nadu u to da će djeca u školi dobiti dobar ručak. Pakirat ćemo im ručak ili ćemo im reći da dođu kući jesti. Zgroženi smo. Sada možete razumjeti zašto djeca odlaze u jeftine trgovine i pekare, ovo je odvratno”, napisao je revoltirani otac, piše Metro. Dodao je kako u školi ne očekuju pravi gurmanski obrok, no da je ovo potpuno pogrešno.

Nakon njegove objave, javili su se i drugi roditelji koji su podijelili svoja iskustva o obrocima svoje djece u školama. Među njima je i pileći medaljon u pecivu kao i jedna šnita šunke te žlica svježeg sira između dva kruha.

Tvrtka Tayside Contracts, koja je odgovorna za obroke u tamošnjim školama, ispričala se za siromašne obroke, no dali su i objašnjenje za sivi burger. “Važno je prepoznati da je to bila pljeskavica od puretine, a ne govedine pa se očekuje takva bijela boja mesa”, rekla je Carol Haxton, piše Večernji list.

 

Podijeli objavu

Odgovori