Podijeli objavu

Povodom izjave o NDH nakon koje se zatresla vladajuća koalicija Pupovac se obratio javnosti

Nakon izjave u kojoj je Milorad Pupovac Hrvatsku usporedio s NDH, situacija oko vladajuće koalicije je prilično neizvjesna. Iz vladajućeg HDZ-a od Pupovca traže da svoju izjavu povuče i ublaži, a press konferencija Milorada Pupovca počinje u 10 sati u Saboru. Najavljeno je kako će Pupovac govoriti o aktualnoj situaciji.

Pupovac je pročitao izjavu o aktualnoj situaciji. ” Od 23. augusta, kad smo zastupnica Jeckov i zastupnik Milošević i ja ovdje održali press konferenciju povodom serije fizičkih napada na pripadnike srpske zajednice a koji su se događali u proteklih nekoliko mjeseci. Mnoge i razne je zasmetala moja iskazana briga o nastavku porasta mržnje ne prema Srbima,a posebno moja bojazan da daljnji rast te mržnje i njezino pretvaranje u fizičko nasilje današnju Hrvatsku može dovesti u stanje te mržnje karakteristično samo za razdoblje kvislinške NDH.

Premda se ni nakon dva tjedna od te izjave reakcije na nju ne stišavaju, danas sam izašao pred vas i pred javnost da bih rekao sljedeće: veoma sam ohrabren tim reakcijama a moje su brige i moje bojazni danas manje nego prije više od dva tjedna, jer nikada dosada toliki broj utjecajnih glasova nije osudio dovođenje u bilo kakvu vezu današnje hrvatske Republike sa ustaškom NDH. I bez obzira na razlike koje su proizvodili odjeci tih glasova, ja razumijem da su svi oni izraz dubokog moralnog osjećaja da današnja Hrvatska ne bi trebala i ne bi smjela imati ikakve veze s ideologijom mržnje i nasilja, a tamo gdje ih ima da te veze raskine.

Podijeli objavu

Odgovori