Podijeli objavu
Američki ambasador u BiH Eric Nelson prisustvovao je današnjoj pokaznoj vježbi Srebrna strijela (Silver Arrow) na vojnom aerodromu Dubrave kod Tuzle.

Ambasador Nelson je poručio kako se danas vidjelo NATO partnerstvo u akciji.

“Ova vježba je bila pomoć Oružanim snagama BiH u poboljšanju njihovih vještina i kapaciteta, ali i stepena interoperabilnosti kada rade sa NATO saveznicima i Oružanim snagama SAD-a”, kazao je Nelson.

Američki ambasador je dodao da je ovo važno i za učešće naših OS u budućim misijama, kao partnera koji je pouzdan i siguran u borbi protiv terorizma.

“Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni na Oružane snage BiH, jer su pouzdan partner u globalnoj borbi protiv terorizma i poznat partner u misijama očuvanja mira. Ponosni smo što možemo dati svoju podršku kao NATO saveznik”, kazao je Nelson.

Podsjećamo, danom otvorenih vrata za visoke zvanice i učenike osnovnih i srednjih škola tuzlanske regije, danas je  na vojnom aerodromu Dubrave kod Tuzle završena četverodnevna vježba “Srebrna strijela” (Silver Arrow), koju su Oružane snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) realizovale u saradnji sa Nacionalnom gardom Merilenda i Američkim vazdušnim snagama u Evropi (USAFE).

Podijeli objavu