Podijeli objavu

Lana Skeledžija i Vida Puškadija osvojile su brončane medalje NA Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava u Rusiji.

U disciplini 10 m zračni pištolj Lana Skeledžija osvojila je treće mjesto. Veliko iznenađenje u istoj disciplini bila je i Ela Minđek, koja je zauzela izvrsno četvrto mjesto.

– Sretna sam i ponosna na postignuti rezultat, no nije još gotovo. Sad se pripremam za ostale discipline i nastavak natjecanja, rekla je poslije natjecanja Lana Skeledžija.

U disciplini 10 m zračna puška, Vida Puškadija je također osvojila brončanu medalju.

– Deset strijelaca natjecalo se u ovoj disciplini i bila sam jako zadovoljna kada sam završila među šest koji su prošli kvalifikacije. Nisam mogla vjerovati kada sam osvojila treće mjesto, prvenstveno jer je konkurencija bila izrazito jaka. Presretna sam i zadovoljna, ali još uvijek se trebam priviknuti na postignuti rezultat, rekla je Vida Puškadija.

Za Hrvatsku su na Europskom prvenstvu nastupili i Boris Gramnjak koji je završio na sedmom mjestu u disciplini 10 m zračni pištolj, dok se Darko Horvatić i Milan Lugarić nisu kvalificirali za finale, navodi Hina. Streljačka reprezentacija gluhih djeluje u sklopu Hrvatskog sportskog saveza gluhih (HSSG) i do sada su već osvojili brojna odličja.

Podijeli objavu