Podijeli objavu

U domu američkog liječnika iz Illinoisa, nakon njegove smrti, otkriveni su ostaci više od 2000 fetusa, doznaje se od tamošnje policije.

Obitelj dr. Ulricha Klopfera nakon njegove smrti 3. rujna ušla je u njegov dom te otkrila jezivu tajnu koju je čuvao liječnik koji se bavio pobačajima.

Klopfer je imao kliniku u South Bendu u Indiani, no ona je zatvorena već tri godine, kada je doktoru oduzeta liječnička licenca jer je optužen da vlastima nije prijavio pobačaj izveden na 13-godišnjoj djevojčici.

Patolog je preuzeo ukupno 2246 fetusa, a istraga je u tijeku. Lokalna novina South Bend Tribune piše kako se procjenjuje da je dr. Klopfer u 40 godina liječničke prakse izveo na desetke tisuća pobačaja u više okruga Indiane, a to ga čini rekorderom.

Daily Mail piše da Klopfer nije davao anestetike svim ženama kojima je obavio pobačaje, već samo mlađima od 16 godina i onima koje su to mogle platiti. Osim toga, među njegovim osobljem nije bilo anesteziologa niti ikoga drugog tko bi bio osposobljen za davanje anestezije. Ipak, govorilo se da je u svojoj praksi Klopfer imao vrlo malo zabilježenih komplikacija kod svojih pacijentica.

Pobačaje je počeo obavljati davne 1973. godine, odmah nakon što je u SAD-u legaliziran pobačaj na zahtjev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživjeti bez majke, prenose 24 sata.hr.

Podijeli objavu