Podijeli objavu

Predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirat će u utorak postupanje policije protiv novinara Indexa Gordana Duhačeka.

Milanovićevu izjavu pratite UŽIVO u 12.00 sati.

Podsjetimo, novinar Indexa priveden je u ponedjeljak ujutro, zbog dva tvita. U jednom je napisao ACAB, a u drugom je satirički prepjevao pjesmu ‘Vilo Velebita’.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sinoć je ustvrdio da je Duhaček uhićen jer se nije odazvao na poziv policije.

“S obzirom na ove medijske napise, ja bih želio reći da gospodin nije priveden u policijsku postaju zbog svojih objava na Twitteru, već zbog činjenice da se nije odazvao na poziv policije. Kao što znate, svaki građanin se dužan odazvati na poziv policije bez obzira na to koju funkciju obavlja”, kazao je Božinović.

Sam Duhaček tvrdi drugačije.

“Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim”, rekao je Duhaček u ponedjeljak nakon puštanja sa Suda gdje je zbog pisanja ACAB proglašen krivim, dok presudu za obradu pjesme tek očekuje.

Podijeli objavu