Podijeli objavu

Američka mornarica priznala je postojanje snimki koje navodno prikazuju NLO-e kako “jure” nebom. Dužnosnici tvrde da ne znaju što ti objekti predstavljaju pa se i ne upuštaju u nagađanja.

Objekti koji se mogu vidjeti u tri videa, koji su dugo bili klasificirani, opisani su kao “neidentificirani zračni fenomeni”, potvrdio je glasnogovornik američke mornarice Joe Gradisher CNN-u.

Video zapisi, koje je u javnost pustila američka To the Stars Academy of Arts & Sciences u periodu od prosinca 2017. do ožujka 2018., prikazuju brze objekte ovalnog oblika snimljene suvremenim infracrvenim senzorima.

U snimci iz 2004. godine, senzori su detektirali leteću metu prije nego je ubrzala i nestala iz kadra, prebrzo da bi je senzori uspjeli ponovno uhvatiti.

U preostala dva videa, oba iz 2015. godine, čuje se audio snimku u kojoj američki borbeni piloti pokušavaju shvatiti u što gledaju.

“To je j***ni dron”, pilot u prvom videu govori svom kolegi.

“Moj Bože, svi idu protiv smjera vjetra”.

“Pogledaj tu stvar!”

Glasnogovornik Joe Gradisher kaže da je mornarica bila transparentna po pitanju neidentificiranih zračnih fenomena najviše zato što žele potaknuti mlade kadete da prijavljuju nalete koje primijete u zračnom prostoru, a koji prijete sigurnosti pilota.

“Ovo je sve zbog češćih prodora neidentificiranih fenomena u naš prostor za trening”, kaže on.

“Ti prodori predstavljaju opasnost za sigurnost naših pilota i naših aktivnosti.”

Dodaje i da javno objavljeni video zapisi prikazuju samo mali dio čestih prodora u prostorima za trening mornarice, navodi N1.

“Naši piloti godinama nisu prijavljivali ove upade jer postoji stigma oko terminologije i teorija koje su nastajale o tome što se vidi ili ne vidi u tim videima.”

Jedini način da se sazna što ti objekti zapravo jesu, smatra Gradisher, je poticanje kadet da prijavljuju upade kad god ih uoče.

Podijeli objavu