Podijeli objavu

Žena kaže da se vozači uopće nisu obratili putnicima i odgovorili zašto se moraju voziti u autobusu u koji se slijeva kiša. Kaže da se nisu niti ispričali

Autobus Croatia busa koji vozi na relaciji Zagreb – Dubrovnik putnike je neugodno iznenadio tijekom vožnje u ponedjeljak. Autobus je prokišnjavao, a vožnja, ovisno kamo putujete, traje od tri do deset sati. Kako je opisala čitateljica portala Morski.hr, u autobusu je bio pravi kišni kaos – kiša je curila iz ventilacije, sjedala su bila mokra baš kao i putnici, a šećer na kraju je bio vozač koji je nad glavom imao kišobran.

Kiša se slijevala unutra na sve strane. Vozač nije imao druge nego, kao i putnici, otvoriti kišobran! 1

Tijekom ove opasne vožnje i neki putnici su morali otvoriti kišobran ne bi li bili malo manje mokri. “Ne možeš vjerovati, vozač ispod kišobrana i pola autobusa”, komentirala je čitateljica Morskog koja je u ponedjeljak u 19 sati putovala iz Zagreba do Zadra. Poslije opasne i neugodne vožnje, čitateljica se pita kako je ovaj autoprijevoznik dobio dozvolu za prometovanje?

 

Prokišnjavalo kroz ventilaciju i električne instalacije, a vozač nije dao račun za prtljagu

“Svi su sve navukli na sebe jer je iz ventilacija i svjetla curilo, pa nisu uključili klimu. Žao mi je jedino što nisam uspjela vozača s kišobranom iznad glave slikati. Žena s dvoje male djece, namočila joj se sjedalica od djeteta, a putuju u Ploče. Neugodno mi je bilo slikati jadnu ženu s djecom. Njih je nekako stavila da legnu, a ona čuči na sjedalu, jer je sve mokro!”, prepričava užasnuta žena vožnju iz Zagreba.

Kiša se slijevala unutra na sve strane. Vozač nije imao druge nego, kao i putnici, otvoriti kišobran! 2

Osim što su putnici pokisli, oni su platili prtljagu, no vozač im nije dao račun. Čitateljica portala Morski.hr prepričava da su putnici sjedili po jedan jer su tako hvatali suho sjedalo, a da se drugi vozač ispružio na prva četiri sjedala koliko je dug i širok. Čitateljici je, priča ona, prtljagu naplatio 10 kuna bez računa i bez ceduljice na koferu. Žena govori da je od 15 kofera za koje je vozač uzeo novac, za njih 10 je sebi stavio u džep. Cijena karte od Zagreba do Zadra iznosi 91 kunu. Čitateljica kaže da čovjek koji je sjedio iza nje u autobusu kada su kretali iz Zagreba nije dobio račun.

Vozači ignorirali putnike

Žena kaže da se vozači uopće nisu obratili putnicima i odgovorili zašto se moraju voziti u autobusu kroz koji se slijeva kiša. Kaže, da se nisu niti ispričali.

“Niti da su ženi s djecom uopće ponudili naprijed mjesto. Ništa! Beba joj ima možda devet mjeseci i curica četiri, pet godina s njom. Totalno su nas izignorirali. Bili su prezauzeti držati kišobran šoferu da može voziti. Najjadnije je to što nije dao ženi da sjedne naprijed kako bi on mogao odspavati. Pitali smo suvozača/konduktera odmah, dečko pokraj mene je tražio da nam se refundira lova. Samo je odgovorio ‘da ne zna on’ i samo otišao naprijed, a mi smo se sami nekako razmjestili po autobusu da smo na suhom. Netko je sjeo na torbu, jaketu, tko je što imao. Mene je spasila ova moja platnena torba, jer mi je bila iznad u onom pretincu, sva je mokra”, žali se čitateljica.

Međutim, ovaj autoprijevoznik ne ignorira samo putnike nego i novinarske upite. Kako piše novinar portala Morski.hr, izvrtjeli su nekoliko brojeva telefona, poslali upit mailom i javili se na Facebook Croatia busa. Nitko im nije odgovorio na pitanje u kojoj je stanici za tehnički pregled takav autobus dobio dozvolu za prijevoz putnika među kojima je bilo i djece.

Podijeli objavu