Podijeli objavu

Na Županijskom sudu u Zadru danas je održano pripremno ročište 54-godišnjaku koji je 28. veljače bacio svoje četvero djece u dobi od 3 do 8 godina s balkona prvog kata kuće na Pagu.

Glasnogovornik suda Hrvoje Visković nakon ročišta je rekao kako u vještačenju piše da je okrivljenik bio bitno smanjeno ubrojiv i vjerojatno je da neće dobiti kaznu od 50 godina zatvora.

Suđenje započinje 16. listopada, a pripremno ročište bilo je zatvoreno za javnost. Od dokaza je predloženo ispitivanje svjedoka i čitanje psihijatrijskog vještačenja.

Na pitanje novinara hoće li okrivljeni prisustvovati raspravama Visković je odgovorio kako pretpostavlja da hoće ako mu njegovo zdravstveno stanje to bude dopuštalo.

– Svaki put dobije se nalog da se dovede. Ako je sposoban doći, doći će. Ako liječnici kažu da neće moći doći, neće doći. Pretpostavljam da će biti raspravno sposoban, ali to je sve u domeni vještaka – rekao je Visković.

Na pitanje hoće li svjedočiti i supruga rekao je da će to vidjeti tek na raspravi.

– Supruga ima mogućnost korištenja blagodati nesvjedočenja s jedne strane. S druge strane, tu blagodat ne smije koristiti kod kaznenih djela kad se radi o djelima na štetu djece – rekao je Visković.

Na pitanje je li za očekivati da glavna rasprava bude zatvorena za javnost rekao je da ne može prejudicirati, ali da pretpostavlja da hoće s obzirom na to da se radi o kaznenim djelima na štetu djece, a kako bi se zaštitilo djecu.

Monstruozan čin 54-godišnjaka, koji je i prije tog zločina bio prijavljivan za zanemarivanje djece i povredu djetetova prava, rezultirao je optužnicom za četiri teška ubojstva u pokušaju.

Troje djece bilo je teško ozlijeđeno, a jedno i životno ugroženo nakon što ih je monstruozni otac bacio s visine od pet metara u rano jutro, supruzi koja je spavala rekao da je ubio djecu te se potom sam prijavio policiji, piše Večernji.hr.

Djeca su se fizički oporavila, a, kako doznajemo, odmah nakon izlaska iz bolnice dobila su pomoć stručnih službi i bila su u kontaktu s majkom.

Cijelo vrijeme istražnog postupka 54-godišnjak je bio u zatvorskoj bolnici.

 

Podijeli objavu