Podijeli objavu

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je i ovaj tjedan na 14. poziciji na ATP ljestvici, dok je Marin Čilić pao dva mjesta na 30. poziciju.

Pad je ubilježio i Ivo Karlović i to od jednog mjesta i on se sada nalazi na 79. poziciji. Viktor Galović je ostao na 247. mjestu, a Nino Serdarušić je napredovao dva mjesta i ovaj je tjedan 273. tenisač svijeta.

Među vodećima nema promjena. Prvo mjesto drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći je Švicarac Roger Federer.

Hrvatska tenisačica Petra Martić stigla je do 17. mjesta WTA ljestvice koja što joj je plasman karijere i napredak od pet mjesta u odnosu na prošli tjedan.

Donna Vekić je također upisala napredak i to od jednog mjesta i sada je 22. tenisačica svijeta. Jana Fett je ostala na 282. mjestu, a Tereza Mrdeža se popela jedno mjesto, na 284. poziciju. Lea Bošković je skočila čak 20 mjesta i sada se nalazi na 292. poziciji.

Na vrhu ljestvice nema promjena. Prva je Australka Ashleigh Barty, druga je Čehinja Karolina Pliškova, a treća Ukrajinka Eljina Svitoljina.

Podijeli objavu