Podijeli objavu

Članovi Obitelji Maršanić blokirali su u utorak navečer prolaz tramvajskim linijama 5 i 17 na okretištu Prečko u Zagrebu. Tramvajski promet je do 21 sat bio prekinut, a ZET je uveo izvanredne autobusne linije za građane.

Promet su blokirali postavljanjem ograde, a komunalni radnici u večernjim su satima uklonili ogradu. Na mjesto događaja izašla je čak i interventna policija.

Zagrebačka obitelj podigla ogradu preko okretišta tramvaja u Prečkom 1

Obitelji Maršanić zemlja je oduzeta još u Jugoslaviji, kako bi se izgradila cesta, koja, na kraju, nikada nije bila izgrađena. Potom je obitelj tražila povrat zemlje, a umjesto toga, Grad Zagreb 2001. godine njihovo je zemljište iskoristio kako za okretište tramvaja. Tvrde kako d Grada nikada nisu dobili naknadu za privatno vlasništvo.

“Nažalost, morali smo prići u posjed svojeg vlasništva, svoje zemlje. S Gradom smo u pregovorima već dosta godina, 20 i nešto godina. Unazad šest mjeseci – pravomoćno smo vlasnici ovoga, međutim nikako ne možemo doći do razgovora ili s gradonačelnikom ili s nekim u Gradu, Uredom za imovinu, tko bi htio riješiti taj naš problem”, kazao je Mladen Maršanić, vlasnik zemljišta, nakon podizanja ograde, prenosi Dnevnik.hr.

Dodaje kako su voljni riješiti spor mirnim putem, ali naglašava kako od Grada nema odaziva. “To su tri generacije, od djeda, majke i, evo, sestre i mene. Dvije države su se promijenile – stara Jugoslavija i današnja naša Hrvatska, a problem je ostao isti”, objasnio je Maršanić.

“Ovo je tužno i prežalosno, ali nemamo drugog načina. Žao mi je zbog građana i ja im se ispričavam. ZET je riješio prijevoz autobusima tako da će to funkcionirati dalje”, dodao je i kazao da niti policija ne može ništa jer se radi o privatnom zemljištu. Smatra da je sadašnja situacija rezultat propusta koji su napravljeni u Gradu Zagrebu.

Podijeli objavu