Podijeli objavu

Predsjednik HVIDR-e Josip Đakić nije u četvrtak ujutro želio prognozirati ishod sastanka svih tijela te udruge sazvanog za poslijepodne, a na kojem će biti riječi i o zahtjevima za njegovom smjenom.

“Čut ćete”, kratko je uzvratio novinarima Đakić uoči sjednice saborskog Odbora za ratne veterane čiji je on predsjednik.

Na novinarski upit kada će to biti uzvratio je: “Kad završi”, očito misleći na sastanak u HVIDRA-i.

Posljednjih su dana sve glasniji zahtjevi za Đakićevim odlaskom i to ponajprije iz  bjelovarsko-bilogorske i vinkovačke HVIDRA-e. Prozivaju ga da nije štitio interese hrvatskih branitelja, ne odustaje od sramotne i ponižavajuće koalicije sa strankom čiji predsjednik vrijeđa i omalovažava Hrvatsku, hrvatske branitelje i sam Domovinski rat.

Đakić je za danas u sjedištu HVIDRA-e zakazao izvanrednu sjednicu svih tijela udruge.

Nije želio otkriti s kojim argumentima ide na izvanrednu sjednicu svih tijela te udruge, istaknuo je tek da očekuje konkretnu raspravu o svemu.

– Očekujem konkretnu raspravu o svemu, o tome šteti li politika Hvidri ili ne, jesu li oni koji me prozivaju također članovi neke stranke i tako…, rekao je Đakić novinarima nakon sjednice saborskog Odbora za ratne veterane, čiji je predsjednik.

S kojim argumentima ide na sjednicu, nije otkrio. “Čut ćete kad završimo, ja sam uvijek pripremljen”, odgovorio je novinarima.

‘Ne sjedim na dva stolca’

Odbacio je optužbe da sjedi “na dva stolca”. “Takve optužbe me prate 15 godina, prvi sam put bio kandidat 2004., kada je bilo 16 kandidata i tada sam izabran u drugom krugu, baš kao član stranke i izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru”, kazao je.

– Svi su to znali, od mene su imali samo koristi, savjeta, dobrih zakonskih prijedloga koje smo slali, sve smo ukalupili u današnji jedinstveni zakon o pravima hrvatskih branitelja”, dodao je Đakić.

Nije izravno odgovorio na upit drži li da mu netko u Hvidri podmeće. “Sve su to ratnici i imaju temperament koji je malo drugačiji od ostalog svijeta, i oni nekada prenagle u svojim odlukama. Poslije sjednemo, porazgovaramo i dogovorimo se oko bitnih stvari”, rekao je.

Upitan što ako zatraže sastanak s premijerom, glavnim državnim odvjetnikom ili izvanredne izbore, Đakić odgovara kako nije čuo da Hvidra to traži.

Nisam čuo da Hvidra to traži, ali razgovarat ćemo s braniteljskom populacijom, s našim ministrom branitelja i s premijerom o svim situacijama koje su pred nama, prenosi Hina. Zašto ne, svi imamo isti interes da štitimo državu Hrvatsku, tako i njezine institucije, poručio je Đakić.

Podijeli objavu