Podijeli objavu

Tridesetsedmogodišnjak iz Varaždina uhićen je nakon što je prijetio roditeljima. Njemu, kako piše DORH u priopćenju, majka nije dala novac za izlazak zbog čega joj je prijetio da će je ubiti. Potom je zatočio roditelje u stanu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. rujna provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. i st. 3. KZ-a. (4. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 26. i 29. rujna 2019. u stanu u Varaždinu, nakon što mu je majka odbila dati novac, u dva navrata zaprijetio joj da će ju ubiti. Osnovano se sumnja i da je 26. rujna 2019. u večernjim satima zatvorio svoje roditelje u stanu tako da je zaključao ulazna vrata stana i slomio ključ u bravi.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, stoji u priopćenju.

Podijeli objavu