Podijeli objavu

Nakon što su vlasti Martiniquea objavile kako nakon tjedan dana odustaju od potrage za preostalih sedam nestalih mornara s broda Bourbon Rhode koji je potonuo 26. rujna u naletu uragana, prijatelji šibenskog kapetana tog broda Dine Miškića, koji je također među nestalima, pokrenuli su peticiju za nastavak potrage i spašavanja, piše Danas.hr.

U trenutku pisanja ovog teksta, peticija je skupila više od 20.000 potpisa, a u pozivu na peticiju kojeg potpisuje petero Miškićevih prijatelja stoji:

“Kompanija Bourbon je službeno objavila da će se od 4. listopada operacije traganja i spašavanja za sedam nestalih mornara odvijati samo plovilima u zoni zaštite brodova; što znači da je službena operacija traganja i spašavanja pri kraju. Znate da je Bourbon Rhode, u kojem je bilo 14 članova posade, bio u lošem stanju. Sve podatke o Bourbonu kao kompaniji i sve informacije poput stanja broda i stanja opreme na brodu pošaljite na mail: bourbonrhode.rescue@gmail.com ili administratorima ove grupe. Hvala vam!“

“Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti”, apeliraju Maja Šulje, Sebastian Latocha, Đurđa Vrljević Šarić, Milica Štrkalj Anita Perkov Kalebota.

Podijeli objavu