Podijeli objavu

Sve će istražiti i boksačka organizacija WBC koja je stala uz Ivanu i njezina trenera

Vijest o napadu na trenera najbolje hrvatske boksačice, Ivane Habazin, obišla je svijet. Incident se dogodio na vaganju uoči meča za naslov prvakinje po WBO-u i WBC-u između Habazin i Amerikanke Claresse Shields koji se trebao održati u noći sa subote na nedjelju u Michiganu, a trenera je s leđa napao za sada nepoznati napadač te mu je slomio čeljust.

Bashir je hitno prebačen u bolnicu s razbijenom čeljusti i morao je na hitnu operaciju, a potresena Habazin koja je cijelo vrijeme uz njega na kraju je otkazala meč.

Zahvalio svima na podršci

Bashir je bio u nesvijesti dvadesetak minuta, a od snage udarca slomljena mu je čeljust i gornji zubi zbog čega je morao na minimalno dvije operacije zbog potpune rekonstrukcije lica. Sada je stabilno i najavljuje borbu do kraja.

“Zahvaljujem svima na ogromnoj podršci iz cijeloga svijeta. Više sam uznemiren zbog toga što nisam u stanju uzvratiti nijedan udarac kako bih se obranio od “malog ranjivog govnara” koji me napao s leđa i potpuno oborio. Ovaj slučaj izgurat ću s odvjetnicima do samoga kraja”, rekao je Bashir.

A sve će istražiti i boksačka organizacija WBC koja je stala uz Ivanu i njezina trenera.

“WBC snažno osuđuje bilo koju vrstu nasilja u bilo kojem događaju vezanom uz nas sport, a pogotovo stravičan napad koji se dogodio na službenoj aktivnosti ovog događaja. WBC je uvjeren da će vlasti u potpunosti primijeniti zakon zbog ovog incidenta. Pratit ćemo istragu i rješavanje slučaja, a zatim utvrditi je li došlo do kršenja bilo kojeg pravila WBC-a ili etičkog kodeksa”, objavili su.

Organizatori meča nadali su se da će Hrvatica ipak nastupiti u meču, ali to, dakako, nije dolazilo u obzir. Ivanu je događaj silno potresao i vjerojatno nije u mentalnom stanju odraditi ovaj meč na vrhunskoj razini, ipak joj je nastradao prije svega mentor i prijatelj, a tek onda trener i čovjek bez kojeg ne može odraditi meč.

Autor: Sportski.net

Podijeli objavu

Odgovori