Podijeli objavu

Ivan Rakitić je izašao pred medije uoči ogleda s Mađarskom u kvalifikacijama za EP 2020.

Hrvatska nogometna reprezentacije u četvrtak na Poljudu dočekuje Mađarsku. Bit će to prvi put da ‘vatreni’ igraju u Splitu nakon četiri i pol godine i one nesretne svastike za koju još uvijek nitko nije odgovarao. U reprezentaciju se, nakon dva propuštena ciklusa, vraća i Ivan Rakitić koji je tim povodom izašao pred medije, piše Tportal.hr.

‘Imam maksimalnu želju. Uvijek je posebno doći u Hrvatsku, u Split. Imam ovdje jako puno prijatelja i drago mi je što sam tu. Jedva čekam druženje sa suigračima, stožerom i navijačima. Očekivanja su velika nakon teškog perioda, ali ja gledam samo pozitivno prema naprijed’, rekao je Rakitić pa se osvrnuo na situaciju u Barceloni u kojoj je izgubio mjesto u prvih 11 što ga je kočilo i u igranju za Hrvatsku:

‘I ja bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo poštovati. Neugodno mi je i teško jer sam naviknuo igrati. Uvijek sam bio spreman dati sve za momčad, a sada se to malo promijenilo. Iskren sam i pošten, znam kakva je situacija. Iskreno, ne mogu je razumjeti, krivo mi je, jedva se čekam vratiti na teren jer tamo mi je najljepše.’

Raketa je objasnio i zašto nije bio na zadnja dva okupljanja ‘Vatrenih’.

‘Za mene nikada nije bilo dvojbe, reprezentacija je broj jedan. Ponekad imaš takvih situacija. Da sam znao procijeniti situaciju u klubu, drukčije bih reagirao. Nisam bio čist u glavi, nisam to bio ja. Hvala suigračima u reprezentaciji na podršci, želim da mi i dalje budu podrška. Moram situaciju u klubu ostaviti iza sebe. Želim se što bolje pripremiti za reprezentaciju. Hvala izborniku i kapetanu Luki i svima koji su me mogli razumjeti u tom trenutku.’

Nakon četiri i pol godine ponovno se igra u Splitu.

‘Očekivanja su velika, ali dat ćemo sve od sebe. Utakmica će biti teška i moramo biti pravi. Ljudi su se zaželjeli reprezentacije i karte su rasprodane nakon nekoliko sati. Napunili bismo i stadion od 70 tisuća mjesta. To je put kojim treba ići’, rekao je Rakitić pa za kraj odgovorio na pitanje kako mu je bilo slušati komentare kako više ne želi igrati za Hrvatsku:

‘Bilo je jako bolno. Poštujem svakoga, ali to boli. Nitko nema veću želju i ne osjeća ljubav prema Hrvatskoj koju osjećam ja. Ostavio sam državu koja mi je dala sve. Švicarska je meni i mojoj obitelji dala priliku da budem jedan od njih. Ma, dali su nam sve, ali moje je srce odlučilo kucati za Hrvatsku. Moja ljubav je maksimalna.”

 

Podijeli objavu