Podijeli objavu

Thomas Müller (30), legenda Bayerna i njemačkog nogometa, u zimskom prijelaznom roku nakon 20 godina odlazi iz kluba s kojim je osvojio 21 trofej te za koji je odigrao 495 utakmica i postigao 186 golova.

Bild pod egidom “ekskluzivno” piše da je Müller službeno zatražio odlazak iz kluba čiji je simbol i za koji je igrao od svoje 10. godine, dulje nego itko u povijesti kluba. Müller je bio uvjeren da će ostati u Bayernu do kraja ugovora, ljeta 2021., ali sada je gotovo.

“Niko Kovač ga je degradirao među rezerve (u posljednjih pet utakmica dao mu je ukupno tek 66 minuta, op.a.), ali zapravo ga je otpisao izjavom koju je dao za vikend: ‘Ako nam ponestane ljudi, Müller će sigurno dobiti minutažu.’ To je praktički potvrda Müllerova osjećaja da on kao zvijezda u klubu sve više tone”, piše Bild.

Müller je posebno razočaran ovakvim odnosom zato što je u posljednje četiri godine odbio raskošne ponude četiri velikana kako bi ostao u Bayernu.

Manchester United u ljeto 2015 za njega je nudio odštetu od 100 milijuna eura. Godinu kasnije želio ga je Arsenal. Prošle godine htio ga je Liverpool, a ovog ljeta Inter.

I nakon što im se svima zahvalio, klub njegovog života ga je otpisao, piše Index.

Podijeli objavu