Podijeli objavu

Obdukcija je pokazala da je mlada Mostarka ubijena. Na glavi je imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju pri gušenju

Lana Bijedić (19), koja je ubijena, a njezino tijelo pronađeno u nedjelju oko 19 sati u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, bit će pokopana u četvrtak na Gradskom groblju Sutina u 9 sati. Lana je bila kći jedinica, javlja Klix.ba.

‘OSTAVILA JE TRAG. BILA JE POSEBNA I ISKRENA…’: Školske kolege i prijatelji opraštaju se od brutalno ubijene Lane Bijedić (19) 1

Obdukcija je pokazala kako je mlada Mostarka ubijena. Na glavi je imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju pri gušenju. Policija još traga za osumnjičenima, a radi se na vještačenju njezinog mobitela koji je pronađen tijekom očevida. Navodno je signal njezina telefona posljednji put lociran kod Čapljine.

 

‘U našoj školi i u našim srcima ostavila je trag svojom osobnošću’

Njezini kolege i prijatelji iz Srednje građevinske škole oglasili su se kazavši da je Lana bila posebna, inteligentna, kreativna i iskrena djevojka, zainteresirana za mnoge teme o kojima njezini vršnjaci često i ne razmišljaju.

“U našoj školi i u našim srcima ostavila je trag svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na natjecanjima iz engleskog jezika i kulturnog nasljeđa”, napisali su. Kolege i nastavnici odali su joj počast tišinom koja je vladala tijekom svih nastavnih satova u školi.

Lana je trebala doputovati u Sarajevo gdje je trebala nastaviti svoje obrazovanje, ali su njezin život i snovi tragično prekinuti.

Mučan prizor kad su tijelo izvukli iz rijeke

Podsjetimo, nestanak 19-godišnje djevojke prije dva dana prijavili su roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme s kave s prijateljicom, kako je majci rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njezin telefonski broj. Njezino tijelo je u rijeci prije dvije večeri uočio ribar. Dovukao ga je do obale i pozvao policiju i hitnu pomoć. Iz policije su u 19 sati pozvali pripadnike GSS-a, koji su tijelo izvukli iz rijeke, a za sve njih koji su se zatekli na mjestu događaja, kako saznaje Dnevni avaz, prizor je bio mučan.

Na tijelu djevojke uočeni su hematomi, pogotovo u predjelu obje ruke te jednog oka. Istražitelji sumnjaju na tragove borbe, a s terena su izuzeti fragmenti koji će biti poslani na vještačenje. U suradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, u tijeku su istražne radnje koje se odnose na provjeru brojeva upućenih s njezinog telefona.

Inače, Lanina majka je Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) u Mostaru.

Podijeli objavu