Podijeli objavu

Ranije se ista skupina od pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama

U srijedu su se u večernjim satima u Splitu sukobili navijači Hrvatske i Mađarske. Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe, dok su se mađarski navijači vraćali s Bačvica prema hotelu.

Ranije se ista skupina od pedesetak mađarskih navijača fotografirala na Bačvicama. U skupini su prošetali centrom grada i skandirali na Voćnom trgu pod pratnjom policije. Policija je privela petoricu hrvatskih i jednog mađarskog navijača. Jedan mađarski navijač završio je u bolnici.

Internetom kruže nove snimke mađarskih navijača koji su skandirali usred grada, da bi ih kasnije snimili kako bježe od Hrvata po cesti. Video mađarskih navijača objavljen je na Facebooku, a ostala videa na kojima Mađari bježe i navijaju u gradu možete pogledati u komentarima objave:

 

U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske, koja u četvrtak u 20.45 igra protiv Hrvatske na Poljudu u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

Nije to jedini incident

Splitska policija je dan uoči nogometne utakmice hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije, započela sa sigurnosnim kontrolama s obzirom na to da je utakmica proglašena visokorizičnom.

Policajci u uniformi i civilu pojačano su nazočni na splitskim ulicama, a na raspolaganju je veći broj policajaca i iz drugih policijskih uprava, helikopter, dronovi i sve ostalo što im može pomoći u detektiranju i sprječavanju eventualnih incidenata.

Međutim, uz svu tu silu policije i vozila, neredi se ipak događaju. Kako nam je potvrđeno od policije, tijekom dana su se dogodila dva incidenta.

“Danas oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U odnosu na navedeni događaj, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad trima osobama koje se dovode u svezu s oštećenjem vozila. U 14.50 sati u Ulici Slobode u Splitu policijski službenici su uočili incident, u kojem je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da se radi o mađarskim navijačima. Nitko nije ozlijeđen. Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje”, poručili su iz splitske policije.

Podijeli objavu