Podijeli objavu

Demokratska fronta (DF), politička stranka koju vodi sadašnji predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, optužila je u petak hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integriret BiH optuživši je da je bosanskohercegovački grad Kupres opisala kao dio Hrvatske.

U priopćenju dostavljenom lokalnim medijima DF navodi kako smatra “skandaloznom” izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koju je dala nakon nogometne utakmice između Hrvatske i Mađarske, odigrane u Splitu.

– Sigurni smo da joj se nije (opet) omaklo, kada je sinoć, nakon sjajne igre i pobjede nogometne reprezentacije Hrvatske u Splitu, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila: ‘A što da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog (Zlatka) Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska” – citirao je DF dio izjave hrvatske predsjednice kojega u toj stranci smatraju “skandaloznim”.

U priopćenju DF je ustvrdio kako se vara svatko onaj tko misli da je u pitanju nepoznavanje zemljopisa, a da je u pravu svatko onaj tko ovu izjavu tumači kao izravni napad na suverenitet i teritorijalni integritet susjedne zemlje Bosne i Hercegovine, navodi Hina.

– Toliko o ispraznim frazama i iskrenim namjerama susjedne nam Hrvatske i njene službene politike da će učiniti sve kako bi i BiH postala članicom europske obitelji – stoji u priopćenju.

Stajalište je DF-a da ovakvu izjavu ne može opravdati ni utrka hrvatske predsjednice za dobivanje novog mandata na toj dužnosti.

Podijeli objavu