Podijeli objavu

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u petak da će se i dalje odgovorno ponašati prema novcu poreznih obveznika i javnim financijama, bez obzira na sve one koji traže više novca i ‘buše’ proračun.

Na pitanje novinara u Saboru boji li se da će se zbog njega raspasti vladajuća koalicija, odgovorio je ‘opet ja, uvijek ja neki problem s koalicijom’.

“Ne znam zašto to mene opet pitate, to trebate pitati političke aktere oko stanja koalicije, što se tiče novca, ja sam tu vrlo transparentan, neki dan sam obrazlagao izvršenje proračuna za prošlu godinu, kako trošimo novac i rezultati su tu vidljivi, i politika plaća i svega ostalog je vidljiva u proračunu. A da će zahtjeva biti, uvijek će ih biti, naravno“, uzvratio je Marić novinarima.

Upitan je li novac za koeficijente učitelja vrijedan prijevremenih izbora, kazao je da je “svako pitanje, poglavito oko plaća i vrednovanja rada državnih službenika jedna od važnih tema, pa ako hoćete i prioriteta vlade i o tome se treba razgovarati”. A što se bilo kakvog političkog konteksta tiče, dodaje, “reći ću vrlo jasno – žao mi je što se preko leđa brojnih ljudi prelamaju određene političke teme”.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić komentirao je novinarima susret premijera Andreja Plenkovića i predsjednika svoje stranke Ivana Vrdoljaka na utakmici Hrvatska – Mađarska, rekavši da misli da je više tema bila sama utakmica, rezultat i igra reprezentacije nego politički razgovori.

Što se političkog rezultata tiče, smatra da između HNS-a i HDZ-a nije riječ o nadigravanju. “Rekao bih rekao da je to dogovor i razgovor i uvijek sam optimističan u tome, iako mogu samo ponoviti da mi ne odustajemo od zacrtanih ciljeva”, naglasio je.

Ponovio je da je njegova stranka spremna za svaki scenarij, pa i izlazak iz koalicije, ističe Direktno.hr.

“Svaki scenarij je opcija HNS-u, ali isto tako, mi smo uvijek u nekim izborima, tako da to nama nije ništa čudno”, zaključio je Batinić.

Podijeli objavu