Podijeli objavu

Iz kompanije Bourbon Offshore, u čijem je vlasništvu brod Bourbon Rhode, koji je potonuo 26. rujna, oglasili su se o potrazi za nestalim pomorcima, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

Iz kompanije su kazali da su temeljem informacije o mogućoj signalnoj raketi intenzivirali potragu, ali da su svi napori da se pronađu nestali pomorci bili bez uspjeha.

“Potraga nije naišla na znakove života ili splavi za spašavanje dulje od 10 dana, unatoč svim mjerama”, rekli su iz kompanije, dodavši da potraga za nestalim pomorcima traje već 16 dana.

Istaknuli su i da se potraga ne obustavlja i da neće trajati do određenoga datuma, nego ulazi u novu fazu aktivne straže te da će brodovi koji prolaze područjem morati javiti ukoliko uoče bilo što.

Oglasio se i direktor kompanije, Gael Bodenes. “Naš je prioritet u ovim tragičnim okolnostima omogućiti obitelji i rodbini posade Bourbon Rhodea svu potrebnu potporu. U ime svih zaposlenika i posebice onih koji neumorno rade na potrazi, želim istaknuti koliko smo u mislima s obiteljima nestalih pomoraca”, rekao je Bodenes.

Podijeli objavu