Podijeli objavu

U Los Angelesu je u petak, u 78.-oj godini, od posljedica raka mozga preminuo Robert Forster, piše Hollywood Reporter. Karijeru je započeo prije više od 50 godina u filmu ‘Odsjaji u zlatnom oku’ Johna Hustona, s Marlonom Brandom i Elizabeth Taylor. Dugo je bio glumac za TV serije i manje filmove, ali onda ga je proslavio Quentin Tarantino (56).

Za ulogu u kultnom filmu ‘Jackie Brown’ iz 1997. bio je nominiran za Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu. Slavni redatelj ulogu je napisao samo za njega, a sljedećih 20 godina karijere bilo mu je puno uspješnije i Forster je odigrao mnoge zapažene role. Glumio je u filmovima Psycho, Ja, ja i Irena, Mulholland Drive, Charliejevi anđeli, Lucky Number Slevin, a pojavio se i u trećoj sezoni serije Twin Peaks iz 2017.

Glumio je u više od 100 filmova, a posljednji među njima bio je ‘El Camino’, dugometražni nastavak izuzetno popularne i hvaljene TV serije ‘Breaking Bad’, koji je upravo na isti dan objavljen na Netflixu. Zvijezda serije, Bryan Cranston (63), na Twitteru je izrazio žaljenje za glumačkim kolegom, navodi 24 sata.hr.

– Danas me jako rastužila vijest da je Robert Forster preminuo. Bio je divan čovjek i besprijekoran glumac. Nikad neću zaboraviti koliko je bio ljubazan i velikodušan prema klincima koji su tek počeli u Hollywoodu. RIP Bob – napisao je Cranston.

Podijeli objavu