Podijeli objavu

Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, kaže da mu je jedna od opcija i kandidatura za predsjednika HDZ-a. Penava tako postaje već četvrti u nizu mogućih protukandidata Andreju Plenkoviću, nakon Davora Ive StieraMire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, na unutarstranačkim izborima u HDZ-u u proljeće 2020. godine.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata s obzirom na to da godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru “državne institucije nisu napravile ništa”.

Stoga u intervjuu za Večernji list kaže da će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora: ”Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpamentije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika”.

”Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji”, kazao je Penava.

Izvor: Vijesti.hr

Podijeli objavu