Podijeli objavu

Usprkos najgorem ulasku u sezonu u posljednjih 30 godina, engleski nogometni velikan Manchester United na plaće igrača troši najviše od svih klubova iz elitnog razreda engleskog nogometa.

Prema financijskim podacima koje je objavio švicarski blog o nogometnim financijama i ekonomiji, Swiss Ramble, “Crveni vragovi” će u ovoj godini na plaće igrača potrošiti čak 377 milijuna eura.

To je 40 milijuna eura više nego u 2018. godini, te čak 77 milijuna više u odnosu na 2017. godinu. Zanimljivo, prije samo devet godina ManU je na plaće igrača potrošio ‘svega’ 150 milijuna eura.

Najveću plaću na Old Traffordu ima španjolski vratar David de Gea koji je nedavno potpisao novi ugovor koji mu donosi 426.000 eura tjedno, dok Paul Pogba ima tjednu plaću od 329.000 eura.

Ostali engleski klubovi još nisu objavili podatke za ovu godinu, međutim nitko na plaće ne troši kao United.

Primjerice, europski prvak Liverpool je 2018. na plaće potrošio 300 milijuna eura, a engleski prvak Manchester City 295 milijuna eura, piše Sport Klub.hr.

Manchester United se trenutačno nalazi na 12. mjestu engleskog prvenstva s devet bodova, čak 15 manje od lidera Liverpoola.

Podijeli objavu