Podijeli objavu

Broj žrtava razornog tajfuna Hagibisa, jednog od najsnažnijih koji su pogodili Japan u proteklih nekoliko desetljeća porastao je na 68, objavili su japanski mediji.

Oluja je u subotu donijela rekordne količine kiše u velikim dijelovima Japana, izazivajući pritom poplave i klizišta. Operacija spašavanja nastavljena je i u utorak, dok se zemlja suočava s razmjerima šteta. Poginulo je najmanje 68 ljudi.

U oluji je ozlijeđeno više od 200 osoba, a još se 15 smatra nestalima. Najviše je poginulih u prefekturama Mijagi i Fukušima na sjeveroistoku, zemlje koji su najviše stradali i u razornom potresu 2011. koji je izazvao tsunami, a posljedično i havariju nuklearne elektrane.

Tisuće ljudi i dalje su u skloništima, a bijes javnosti izazvala je vijest da je jedno sklonište odbilo prihvatiti dvoje beskućnika.

U oluji su se urušili nasipi 47 rijeka na 66 lokacija, potvrdio je ministar infrastrukture, javlja Japan Times. Tajfun je izazvao više od stotinu klizišta, od kojih su mnoga zatrapala prometnice, te otežavaju spasilačke napore.

Hagibis je poplavio više od 10.000 domova. I dalje je zatvoreno 235 škola, deseci tisuća kuća su bez struje, a 138.000 bez vode, prenosi Hina.

Podijeli objavu