Podijeli objavu

Inspektor Jedinice kriminalističke policije u Brčkom čiji su inicijali J.J. /45/ uhićen je zbog primanja mita u akciji policije Brčko distrikta u suradnji s Policijskom upravom Bijeljina, rekao je šef policije Brčko distrikta Goran Pisić.

Inspektor je uhapšen juče u policijskoj akciji “Lisac” zbog sumnje da je ucjenjivao pedesetdevetogodišnju ženu iz Bijeljine i od nje iznuđivao novac koristeći informacije koje je imao kao policajac, piše Fokus.ba

Tijekom pretresa vozila i lokacija koje je koristio uhićeni pronađeno je i oduzeto 16.000 KM, tri vojne puške, četiri mobilna telefona i municija različitog kalibra, rekao je Pisić novinarima.

On je naveo da je ovo krivično djelo počinjeno na štetu ženske osobe iz Bijeljine čiji su inicijali R.R. /59/, te da će uhićeni policijski službenik tijekom dana biti predan Tužiteljstvu Brčko distrikta.

“Inspektor je koristio svoje policijske ovlasti, odnosno informacije koje su njemu kao policijskom službeniku bile dostupne, tako što je ucjenjujući tu osobu od nje iznuđivao novac”, rekao je Pisić i dodao da je na taj način J.J. ometao službene radnje policije i Tužiteljstva Brčko distrikta u različitim predmetima.

On je napomenuo da je akcija rezultat dvogodišnjih aktivnosti policije Brčko distrikta i Jedinice za profesionalne standarde, a koje su usmjerene na suzbijanje korupcije u vlastitim redovima.

Policijska akcija “Lisac” sprovedena je po naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta u koordinaciji s Okružnim tužiteljstvom Bijeljina.

Podijeli objavu