Podijeli objavu

U Tužilaštvu ZHŽ-a i dalje slažu kockice i tragaju za osobom koja bi se mogla dovesti u vezu s monstruoznim ubojstvom Lane Bijedić, koje je počinjeno prije deset dana. Određeni napredak u istrazi, kako smo jučer objavili, postignut je s obzirom na to da postoje dva automobila, jedan u ZHŽ-u, a drugi u HNŽ-u, kao i da je Tužilaštvo izdalo odobrenje koje je zajedno s prijedlogom o izuzeću vozila upućeno nadležnom sudu. Radi se, saznajemo, o vozilima BMW i Fiat, koja se povezuju sa istom osobom iz Čapljine.

– Ta osoba je neposredno nakon što je Lana ubijena imala lakšu saobraćajnu nesreću upravljajući Fiatom, koji je odmah uz nadoplatu zamijenio za BMW. Sumnju budi i činjenica da taj muškarac ima povrede ruke. On je prilikom saslušanja u svojstvu svjedoka u MUP-u tvrdio da su te povrede nastale u nesreći, rekao nam je izvor blizak istrazi.

​Istražitelji su odmah po završetku obdukcije od zdravstvenih ustanova u ovom dijelu zemlje tražili da im dostave spiskove osoba koje su tražile medicinsku pomoć za povrede ruku tih dana. Vjeruje se da bi istragu moglo ubrzati vještačenje Laninog telefona, na čemu navodno rade i stručnjaci inostranih sigurnosnih agencija. Iz Tužilaštva ZHŽ-a jučer su odbili izjave za medije, kazavši da je to u interesu istrage,prenosi oslobođenje

Podijeli objavu