Podijeli objavu

Danas se u Saboru odvila scena sumanuta čak i za tu hrvatsku instituciju. HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej optužio je, ne šalimo se, zastupnike Živog zida da su mu ukrali torbu. Konkretno, žutu torbu s tajnim dokumentima, tešku 10 kilograma. Prijavio ih je saborskoj straži, a planira, najavljuje, i policiji. Iz Živog zida ponudili su jednako zabavno objašnjenje – da se torba slučajno zatekla u pretincu njihove zastupnice Snježane Sabolek.

Gospodin Culej kaže da je sporna torba nestala prije deset dana tijekom Dana otvorenih vrata, ali da je, nije baš jasno kako, tek sada shvatio da je nema. Kad se Culej počeo o torbi raspitivati po Saboru, zastupnici Živog zida Sabolek i Damjan Vucelić su mu, tvrdi, rekli kako se famozna torba nalazi u njihovom automobilu. Posebno zabavan dio je kad ih je pitao gdje im je automobil. Odgovorili su mu, kaže, daleko.

CULEJ, STARI PROFESIONALAC

“U toj torbi je od sudskih presuda i dokumenata koje su naslovljene na moje ime, od Haških dokumenata, dokumenti vezani iz vremena Udbe za neke saborske zastupnike. Sve što sam imao to mi je nestalo. Sada je došao tajnik Živog zida koji kaže da je moja torba vjerojatno u njihovoj središnjici. Vjerojatno na kopiranju, prepisivanju i ostalo. Ja još svoju torbu ne mogu dobiti”, žalio se Culej danas novinarima u Saboru, a prenosi Tportal.

Bivši policajac i saborski zastupnik opisao je i kako je došao do toga da iza nestanka torbe stoji baš Živi zid. Za to je, objasnio je nemalo ponosno, zaslužno njegovo policijsko iskustvo. “Svi u Saboru poznaju torbu. U Živom zidu su mi uzeli torbu i prebirali po njoj svojim tankim i dugim prstima. Kao policajac sam imao kontakata s puno lopova, a vi se upitajte kako sam u tako kratkom vremenu otkrio kod koga je moja torba”, kazao je Culej, pa kasnije živopisno opisao kako je pritisnuo gospođu Sabolek: “Ona se odmah izdala jer ja sam odmah pritisnuo i rekao – gdje je moja torba? Kad je ona pitala koja torba, rekao sam – ne pravi se grbava, kod tebe je moja torba. Odmah sam uočio na njoj nervozu i znakove. Znao sam da je torba kod nje”, prepričao je posve ozbiljno zastupnik u Hrvatskom saboru.

IPAK MU NEĆE VRATITI TORBU

Sabolek je potvrdila da je dan nakon Dana otvorenih vrata u svom saborskom pretincu pronašla torbu, no brani se da ju je netko stavio unutra. “Ništa sumnjivo. Mi svaki dan dobivamo nekakvu dokumentaciju, a ja sam preuzela tu torbu i odnijela je u našu središnjicu. Ne mogu reći da je to Culejeva torba jer nigdje ne piše da je to njegova. Tek se treba utvrditi čija je to torba”.

Iz Živog zida odbacuju optužbe da su torbu ukrali. “Nismo mi HDZ da torbarimo i krademo. Mi se ne služimo metodama kao HDZ. Gospodin Culej će dobiti svoju torbu natrag”, rekao je Vucelić. Iz stranke su danas zaista i bili spremni vratiti torbu, ali odjednom je došlo do preokreta. Živi zid je torbu, umjesto Culeju, odlučio predati policiji.

“Potpuno je neprihvatljivo to da bilo tko u Hrvatskoj optužuje zastupnike Živog zida za krađu, a to je apsurdno kad dolazi od stranke koja je pokrala Hrvatsku. Tražit ćemo od Sabora da pokaže snimke nadzornih kamera, da pokažu tko je, kako i kada ostavio predmetnu torbu nepoznatog vlasnika u pretincu zastupnice Sabolek. O svemu je obaviještena policija, odradio sam razgovor s njima i u prvo slobodno vrijeme kolegica Sabolek i ja uputit ćemo se s predmetnom torbom u policijsku postaju pa neka oni utvrde čija je”, rekao je glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić.

Podijeli objavu