Podijeli objavu

U skorijem periodu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine bit će zaposleno 19 novih osoba na ugovorima o radu na određeno i neodređeno vrijeme, ali i pet volontera koji će tako steći pripravničku praksu potrebnu za stjecanje uvjeta za polaganje pravosudnog ispita.
Javni oglas za prijem zaposlenika raspisala je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić u skladu sa Zakonom o Tužilaštvu BiH, Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Tužiteljstva BiH, Zakonom o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, Pravilnikom o radu Tužiteljstva BiH i Odlukom o potrebi prijema zaposlenika u radni odnos broj A – 371/19 od 11. listopada 2019. godine.

Oglas je raspisan za prijem višeg stručnog suradnika za javne nabavke na neodređeno vrijeme (jedan izvršilac), stručnog suradnika – pravnika na neodređeno vrijeme (dva izvršilaca). stručnog suradnika – pravnika na određeno vrijeme tj. najduže do godinu (jedan izvršilac), stručnog suradnika – pravnika u kabinetu Sekretara na određeno vrijeme, tj. najduže do godinu (jedan izvršilac), stručnog savjetnika – prevodioca na neodređeno vrijeme (jedan izvršilac) i viših stručnih suradnika – analitičara na neodređeno vrijeme (dva izvršioca).

Tadić je raspisala oglasi i za prijem jednog stručnog suradnika (koordinator predmeta) na neodređeno vrijeme, dva stručna suradnika (koordinatora predmeta) na određeno vrijeme (najduže godinu), jednog višeg stručnog suradnika za TCMS sistem na određeno vrijeme (najduže godinu), jednog referenta specijalistu (sistem administratora) na neodređeno vrijeme i jednog referenta specijalistu (help desk tehničara) na neodređeno vrijeme.

Pored ovih silnih radnih mjesta, Tužilaštvo BiH potražuje i referenta specijalistu za administrativno-tehničke poslove pisarne (jedan izvršilac na neodređeno vrijeme), kurira (jedan izvršilac na određeno vrijeme, najduže godinu), referente specijaliste – tužilačke administrativno-tehničke pomoćnike (dva izvršioca na neodređeno vrijeme), referenta za kopiranje (jedan izvršilac na određeno vrijeme, a najduže do 31. ožujka 2020. godine) te u konačnici volontere (pet volontera na određeno vrijeme, tj. na godinu),prenosi klix

Kompletan tekst javnog oglasa možete pročitati ovdje.

Podijeli objavu