Podijeli objavu

Tužiteljstvo ZHŽ-a, dvanaesti dan istrage, još nema osumnjičenog za monstruozno ubojstvo Lane Bijedić. Istražitelji i dalje slažu kockice i tragaju za osobom koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim ubojstvom koje je uzdrmalo Hercegovinu, a i šire.

Kako saznaje Faktor, okončan je pretres sumnjivih automobila “BMW” i “fiat”, koje je izuzeo MUP ZHŽ, a koja se povezuju sa istom osobom iz Čapljine.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se kako su izuzeti određeni tragovi iz automobila, odnosno uzorci mrlja koje su pronađene u vozilu, a vještačenje će pokazati o kakvim tragovima je riječ. To bi trebalo ponuditi i konačan odgovor o tome je li vlasnik sumnjivih vozila ima veze sa ubojstvom ili ga osloboditi svake sumnje.

Kao što je poznato, muškarac iz Čapljine je nedugo nakon što je Lana ubijena imao prometnu nesreću upravljajući “fiatom”, koji je odmah, uz nadoplatu zamijenio za “BMW”. Sumnju je probudila činjenica da je imao povrede ruke, za koje je, prilikom saslušanja u svojstvu svjedoka u MUP-u tvrdio da su nastale u nesreći.

Istražitelji i dalje provjeravaju svaku informaciju pristiglu od građana, te se po tko zna koji put pregledavaju i snimci videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini. Na ovim snimcima zabilježena je putanja kojom se nesretna djevojka pješice kretala kritičnog dana. Faktor piše i kako su pojedini ispitani svjedoci ponovo davali iskaz.

Istragu bi mogli ubrzati rezultati brojnih vještačenja, posebno Laninog telefona, koji još nije otključan. Njen laptop, navodno, nije mnogo pomogao u istrazi, a ni na polju dešifriranja njenog dnevnika nema većih pomaka.

Podijeli objavu