Podijeli objavu

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje zlouporabe droge te je tim povodom danas, u prostorijama policijske uprave u Puli, održana konferencija za medije, na kojoj su rezultate kriminalističkog istraživanja predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Valter Gržeta, izvijestili su iz PU istarske.

PAS MAŠA OTKRIO DILERE NA AUTOCESTI A1: Pronađen kokain visoke čistoće vrijedan 3 milijuna kuna na ilegalnom tržištu! 1

Kako je naveo načelnik Sektora kriminalističke policije, kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s djelatnicima Uprave kriminalističke policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice te djelatnicima PU zagrebačke, a završne aktivnosti provedene su jučer na području Zagreba i Pule. ”Policijski službenici uhitili su četiri hrvatska državljana i utvrdili sumnju da su dvojica 31-godišnjaka, 27-godišnjak i 25-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Osumnjičeni su danas u prijepodnevnim satima privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske”.

Zaustavili ih na autocesti A1

Naime, 19. listopada oko 8.50 sati, policijski službenici zaustavili su na autocesti A1 automobil Audi, zagrebačke registarske oznake, koji se kretao iz smjera Zagreba prema Rijeci, a u kojem su se nalazili 31-godišnjak, 27-godišnjak i 25-godišnjak. Zbog sumnje da se u vozilu prevozi droga, angažiran je službeni pas za detekciju droge Maša, koja je pozitivno reagirala na prostor prtljažnika. Policijski službenici su tada, temeljem naloga nadležnog suda, obavili pretragu vozila i u prtljažniku pronašli torbu s više paketa, u kojima se nalazilo ukupno 8 kilograma marihuane. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, policijski službenici uhitili su trojicu muškaraca, a zbog sumnje da je također sudjelovao u počinjenju kaznenog djela, tijekom dana su na području Zagreba uhitili još jednog 31-godišnjaka.

PAS MAŠA OTKRIO DILERE NA AUTOCESTI A1: Pronađen kokain visoke čistoće vrijedan 3 milijuna kuna na ilegalnom tržištu! 2

Prilikom pretrage osoba, vozila, domova i drugih prostorija, policijski službenici pronašli su još oko 2143 grama kokaina, 2289 grama marihuane, 4076 grama materije koja se koristi kao dodatak u povećanju mase te novčani iznos od oko 330 tisuća kuna.

Kokain vrijedan tri milijuna kuna

Jučerašnja aktivnost samo je dio opsežnog kriminalističkog istraživanja, koje su policijski službenici provodili od travnja ove godine. U ranijim aktivnostima oduzeli su još 12 kilograma marihuane tako da je sveukupno zaplijenjeno preko 22 kilograma marihuane, više od 2 kilograma kokaina i 4 kilograma punila za povećanje mase droge, navodi Danas.hr.

”Riječ je o kokainu visoke čistoće, a cijena koju bi postigla ova količina droge na ilegalnom tržištu, u manjim pakiranjima za konzumente, kreće se oko tri milijuna kuna” rekao je voditelj Službe organiziranog kriminaliteta, napomenuvši kako je za uspješan rad policije svakako zaslužna i suradnja s građanima.

PAS MAŠA OTKRIO DILERE NA AUTOCESTI A1: Pronađen kokain visoke čistoće vrijedan 3 milijuna kuna na ilegalnom tržištu! 3

”Možemo reći da je ovo istraživanje nastavak našeg rada po ovoj problematici suzbijanja zlouporabe droga na području PU istarske pa smo razmjenom korisnih informacijama sa drugim policijskim upravama ove godine bilježili neke značajnije zapljene droge, kao što su zapljena kilograma heroina u siječnju, 53 kilograma marihuana u travnju te druge zapljene  droge od kilograma ili pola kilograma marihuane. Također smo detektirali i nekoliko nasad indijske konoplje, a bili smo uspješni i na glazbenim festivalima koji su se ovog ljeta održali u Istri, gdje smo zaplijenili velike količine raznih sintetičkih vrsta droga” istaknuo je načelnik Matika i napomenuo kako će istarska policija nastaviti rad na suzbijanju zlouporabe droga i u narednom razdoblju.

Podijeli objavu