Podijeli objavu

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv trojice hrvatskih policijskih službenika koje tereti da su lani tijekom postupanja na javnom okupljanju u Klani 35-godišnjaku nanijeli lakše tjelesne ozljede.

Iz Općinskog državnog odvjetništva, ne navodeći da je riječ o policijskim djelatnicima, priopćili su kako se trojac (38-godišnjak, 32-godišnjak i 28-godišnjak) tereti da su 19. kolovoza 2018., oštećenika najprije bacili na tlo na trbuh te ga pritisnuli o tlo, nakon čega su ga više puta udarili, a jedan od okrivljenika ga je i pritiskao laktom u području vrata te mu time svjesno nanio tjelesnu ozljedu.

35-godišnjak je zadobio više lakših tjelesnih ozljeda.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su lani nakon incidenta u Klani ocijenili da su policijski službenici postupali zakonito te da je prisila nad 35-godišnjakom bila opravdana. To je utvrđeno izvanrednim nadzorom Ministarstva unutarnjih poslova nakon što je muškarac ozlijeđen tijekom policijske intervencije. Izvanredni nadzor obavio je stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra.

Utvrđeno je da je 35-godišnjak u Klani, tijekom organizirane fešte Rokova, na policijski zahtjev nekoliko puta odbio dati osobne dokumente, oglušivao se na upozorenja i zapovijedi policijskih službenika te je na osobito drzak način remetio javni red i mir. Dvojica policijskih službenika primijenili su sredstva prisile pokušavajući ga savladati, a on je pružao aktivan otpor. Sva trojica su pala, a 35-godišnjak je udario licem o tlo. Unatoč tome, muškarac je i dalje pružao otpor pa je dvojici policajaca pomogao i treći te su mu stavili lisičine. Sam je ušao u policijsko vozilo, a tijekom vožnje prema policijskoj postaji policajci su primijetili da mu je pozlilo. Izveli su ga iz vozila i skinuli mu lisičine te pozvali hitnu medicinsku pomoć, koja ga je odvezla u riječki KBC na liječničku obradu.

Liječnici su utvrdili da je muškarac lakše ozlijeđen te da je ozljeda na licu mogla nastati pri padu, kako su navodili policijski službenici, negirajući da su ga udarali.

AUTOR:

Podijeli objavu