Podijeli objavu

Imenovanje novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH prolongirano je do daljeg jer je utvrđeno kako je jedan od kandidata – Perica Stanića ispunio uvjete za mirovinu, pišu sarajevski mediji.

Klix navodi kako je Stanić, aktuelni direktor SIPA-e, kome mandat ističe 5. studenog, u vezi sa tim okolnostima i prijavljen Neovisnom odboru.

Također, prema Zakonu o policijskim službenicima BiH, ni Žarko Laketa, aktuelni načelnik Policijske uprave Trebinje, ne bi smio biti kandidat za prvog čovjeka SIPA-e jer stiče uvjete za umirovljenje tijekom mandata, ukoliko bi mu bio dodijeljen.

Prvi zamjenik predsjedavajuće Neovisnog odbora parlamenta BiH Enes Obralija informirao je jučer medije da je u petak na adresu ovog odbora stigla prijava o mogućem kršenju zakona, jer neki kandidati trebaju ići u mirovinu.

“Mi ćemo provjeriti sve, odnosno prijavu da navodno neki kandidati ispunjavaju uvjete za mirovinu. Nakon toga ćemo formirati rang-listu. Ovo je suptilno pitanje. Kandidati su dostavili sve traženo, ali u petak smo dobili informaciju da su neki kandidat stekli uvjete za mirovinu, a Neovisni odbor je to zanemario”, rekao je on.

U tekstu se podsjeća i da je aktuelnom sazivu Neovisnog odbora prije godinu istekao mandat.

Jučer su, pored Stanića i Lakete, održani intervjui i s kandidatima za direktora SIPA-e Goranom Zupcem i Darkom Ćulumom.

Podijeli objavu